logo fascia

Geschiedenis

De fasciatherapie is een persoonsgerichte vorm van kinesitherapie.

Fasciatherapie werd ontwikkeld door Prof. Dr. Danis Bois. Oorspronkelijk was hij docent osteopathie waar hij opviel door zijn leergierigheid, observatievermogen en luistervaardigheid. Op die manier bereidde hij zijn werkterrein uit, voorbij de grenzen van de osteopathie. Hij verdiepte zich in biologische wetenschappen, neurowetenschappen, wetenschapsfilosofie en psycho-pedagogie. Danis Bois finaliseerde zijn zoektocht met een doctoraat in de pedagogische wetenschappen (Sevilla).

Prof. Dr. Danis Bois

Momenteel is Prof. Dr. Danis Bois gewoon hoogleraar aan de Universidade Fernando Pessoa te Porto in Portugal. Daarnaast leidt hij CERAP, een universitair onderzoekscentrum binnen het domein van de Fasciatherapie en Perceptieve Pedagogie. De fasciatherapie is uitgegroeid tot een totaal nieuwe persoonsgebonden benadering. Ze is gebaseerd op de unieke werking van het lichaam met zijn invloed op het functioneren van de persoon, zowel motorisch, psychisch als gedragsmatig. Deze therapeutisch-filosofische visie is uniek.

Het is daarom dan ook niet toevallig dat het therapeutisch denken en de behandelingsopstelling tegemoet kunnen komen aan nieuwe problemen waar de geneeskunde momenteel mee geconfronteerd wordt. Onder andere daardoor is het medisch korps de fasciatherapie zeer genegen.

Prof. Dr. Danis Bois staat garant voor de kwaliteit van de opleiding in verschillende landen en registreert hij de gediplomeerde therapeuten over de gehele wereld. Sedert 1994 werden in België méér dan 250 fasciatherapeuten opgeleid.

Ben je op zoek naar een fasciatherapeut in jouw buurt?
embleem fascia