logo fascia

Fasciatherapie betreft een globale benadering van het lichaam

Fasciatherapie is een vernieuwende behandelings- en begeleidingsvorm voor pijnbewegings- en functioneringsstoornissen van zowel fysieke en/of psychische aard. Ze slaat een brug tussen de zuiver fysieke en de psychische benadering van klachten.

Fasciatherapie bewandelt nieuwe wegen in de therapeutische en pedagogische wereld en biedt efficiënte oplossingsmogelijkheden aan.

Definitie

Wat is fasciatherapie?

Het is een zachte, diepgaande en niet-manipulatieve vorm van behandelen. Vertrekkend vanuit het lichaam en de beweging in de patiënt worden lichamelijke problemen aangepakt. Indien nodig wordt er meer diepgang toegevoegd aan de therapie waardoor meer persoonsgebonden aspecten van de klachten benaderd kunnen worden.

Geschiedenis

Persoonsgerichte vorm van kinesitherapie

Fasciatherapie werd ontwikkeld door Prof. Dr. Danis Bois. Oorspronkelijk was hij docent osteopathie waar hij opviel door zijn leergierigheid, observatievermogen en luistervaardigheid. Op die manier bereidde hij zijn werkterrein uit, voorbij de grenzen van de osteopathie.

Behandeling

De opbouw van een behandeling

De opbouw van behandeling hangt af van de aandoening en van de persoon die naar de fasciatherapeut toe stapt.

Een behandeling fasciatherapie kan bestaan uit een manuele behandeling, een oefentherapie, introspectie en indien gewenst, een therapeutisch gesprek.

Voor wie?

Wie kan terecht bij een fasciatherapeut?

Naast de zuiver lichamelijke klachten kan de fasciatherapie ook aangewend worden bij aspecifieke klachten; stressgebonden aandoeningen en het functioneel somatische syndroom waarvan onze tijdsgebonden ziektes deel uit maken…observatievermogen en luistervaardigheid. Op die manier bereidde hij zijn werkterrein uit, voorbij de grenzen van de osteopathie.

Ben je op zoek naar een fasciatherapeut in jouw buurt?
embleem fascia