logo fascia

NL FR

Fascia beweegt, verbindt en ondersteunt

Het doel van de beroepsvereniging bestaat enerzijds uit het behartigen van de belangen van de therapeuten en anderzijds uit de zorg voor de verspreiding van het gedachtegoed van Danis Bois, grondlegger van de methode.

Federatie Faschiatherapeuten streeft deze doelstellingen na met als onderliggend idee het behoud van de originaliteit en integriteit van de methode. Daarom worden op regelmatige basis interessedagen, info-dagen en andere activiteiten georganiseerd.

We komen op voor

Jouw belangen

  • Je wordt persoonlijk op de hoogte gebracht over wetenschappelijk nieuws en peer reviews binnen fasciale kinesitherapie.
  • De ABCIG fungeert als extra overlegplatform om met collega’s binnen eenzelfde domein te overleggen.
  • De ABCIG verzamelt je input uit het werkveld om samen met de experts dossiers binnen je domein aan te kaarten en hard te maken op beleidsnieau.
  • Als lid van ABCIG krijg je stemrecht binnen de algemene vergadering van Axxon.

WE ondersteunen JOU IN

Jouw beroep

  • Jouw praktijkgegevens worden op een toegankelijk manier gevonden door patiënten en zorgverleners op de website van FF.
  • Via regionale intervisiegroepen (RIG’s) kan je contact leggen met fasciatherapeuten uit je buurt. Samen overleg plegen, een voordracht organiseren, een uitstap doen, … FF ondersteunt je hierin.
  • Het economaat staat in voor het drukken van naamkaartjes, laten maken van een naambord en de verkoop van folders en boeken.

Partners

Wij maken deel uit van Axxon

Als Belgian Clinical Interest Group (ABCIG) fasciale kinesitherapie krijgen we de nodige steun en medewerking binnen het veld van de kinesitherapie.

Het is een belangrijke schakel en lobby bij de federale raad en het beslissing comité die mede bepalen welke plaats er is voor de fasciatherapie binnen de gezondheidszorg en kinesitherapie.

Voor “jou als fasciatherapeut” is het een voordeel dat fasciatherapie belicht wordt bij collega’s kinesitherapeuten via artikels, peer reviews en lezingen, aangereikt door Fascia College en Body mind acadamy. daarenboven krijg je toegang tot de digitale bibliotheek CDLH (Cebam Digital Library for Health) die tal van mogelijkheden biedt.

Word lid van onze federatie & geniet van onze vele voordelen​
embleem fascia